Friday 31 May 2013

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σκωτίας: Πρόκληση η πρόσκληση Παπανδρέου στο TEDGlobal Εδιμβούργου





Στις 11 Ιουνίου, ο Γιώργιος Παπανδρέου είναι προσκεκλημένος ομιλητής του TEDGlobal στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας θα δώσει μία από τις γνωστές διαλέξεις του με κεντρικό θέμα τα “μαθήματα που αποκόμισε από την Ελληνική κρίση χρέους”, στo πλαίσιo της συνεδρίας με τίτλο “Στιγμές Αλήθειας” (Moments of Truth).

Οι διοργανωτές οφείλουν να γνωρίζουν πως η αλήθεια βρίσκεται στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Μετά από την  πολιτική που εφάρμοσε ο Γεώργιος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της Ελλάδας η χώρα έχει οδηγηθεί σε υπερχρέωση, σε βαθιά και μακροχρόνια ύφεση και σε ανθρωπιστική κρίση.  Η ανεργία βρίσκεται στο 28% και η ανεργία των νέων μέχρι 24 ετών στο 60%.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν “πολιτικός αιχμάλωτος” της Ελληνικής κρίσης. Αντιθέτως είναι ένας από τους  βασικούς δημιουργούς της κρίσης χρέους και της σημερινής ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.

Ασφαλώς οι διοργανωτές του TEDGlobal μπορούν να προσκαλούν όποιον επιθυμούν, ωστόσο η πρόσκληση του πρώην πρωθυπουργού στο TEDGlobal και με τους όρους που γίνεται, συνιστά πολιτική παρέμβαση και στοχεύει στην πολιτική δικαίωση της διακυβέρνησης Παπανδρέου. Είναι τουλάχιστον προκλητικό προς τον Ελληνικό λαό που υποφέρει και προς την δημοκρατία που σήμερα δοκιμάζεται στην Ελλάδα. 
 
Οι οργανωτές οφείλουν να γνωρίζουν ότι η νομοθετική διαδικασία έχει απαξιωθεί και θεμελιώδη δικαιώματα της “Χάρτας δικαιωμάτων” όπως το δικαιώματα της “Συλλογικής Διαπραγμάτευσης” καταργούνται  την ώρα που προσκαλείται ως θεωρητική αυθεντία για τα ίδια ζητήματα ο κύριος υπεύθυνος. Οι οργανωτές είναι υπόλογοι προς τον Ελληνικό Λαό αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Θα έπρεπε να έχουν την ευαισθησία όταν καταφανώς προσβάλλεται η συνείδηση ενός λαού και η δημοκρατία.


ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ
Σκωτίας
 

1 comment:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ Σκωτίας για ποιο λόγο δεν έχει συμμετάσχει, έστω και με έναν αντιπρόσωπο, σε καμία από τις γενικές συνελεύσεις με σκοπό την οργάνωση διαμαρτυρίας την ημέρα της ομιλίας Παπανδρέου; Πιστεύετε σε κάποια άλλη μορφή αντίδρασης;

    ReplyDelete